home Meny close
menu Meny

Personvern

Personvernerklæring 

1.     Generelt

Dette er en personvernerklæring for EL-Grossisten AS. Denne omhandler hvilke personopplysninger vi henter inn, og hvordan vi lagrer dem. EL-Grossisten AS ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for personopplysningene som hentes inn.

EL-Grossisten AS er meget opptatt av din sikkerhet. Vi innhenter og benytter personopplysninger i hht. gjeldende lov, slik det følger av personopplysningsloven og EUs personvernforordning nr. 2016/679 (GDPR).

Endringene i den nye lovgivningen gir deg rett til innsyn, i tillegg legger loven stor vekt på samtykke. Dette innebærer at du selv har rett til å bestemme hvilke personopplysninger som hentes inn, og hvem som skal bruke dem.

Du har derfor til enhver tid rett til innsyn i personopplysninger lagret hos oss. Vi er pliktet til å gi deg en oversikt over hvilke personopplysninger som er lagret, hva de benyttes til, formålet med dem, og hvor lenge disse skal lagres. Du kan også kreve dine opplysninger slettet, med mindre vi er pålagt i annen lovgivning å beholde disse. Dersom du ønsker innsyn, endring eller sletting av dine personopplysninger hos oss, send en e-post til: GDPR@el-grossisten.no


Du kan også, etter den nye personvernloven, kreve dine opplysninger overlevert til deg selv eller annen behandlingsansvarlig (dataportabilitet). Du vil da få et dokument med dine opplysninger sendt deg digitalt.

Har du andre spørsmål vedrørende den nye personvernloven, eller hvordan vi behandler dine personopplysninger, kan du ta kontakt med oss på e-post: GDPR@el-grossisten.no
 
2.     Personopplysninger

Personopplysninger i forbindelse med ordre:

Personopplysninger som hentes inn i forbindelse med en ordre er kontaktinformasjon og betalingsinformasjon. Dette kreves for å kunne gjennomføre en avtale med deg i forbindelse med ditt kjøp. Personopplysninger tilknyttet betaling av en ordre er begrenset til ansatte som benytter denne informasjonen i forbindelse med ordrebehandling. 

EL-Grossisten AS kan også benytte opplysningene til å informere deg om forsendelse, retur og angrefrist, reklamasjon og garantier på ditt kjøp. Behandlingsgrunnlaget er ditt samtykke, og du kan trekke dette tilbake når som helst. Vi er pålagt å oppbevare en del informasjon i forbindelse med regnskapsføring og garanti og returhåndtering. Denne informasjonen lagres hos oss i minimum 5 år, dette for at vi skal kunne tilby deg så god service som mulig.

Personopplysninger som behandles og lagres:

  • Navn
  • Adresse
  • Postnummer
  • Poststed
  • Telefonnummer
  • E-post adresse


3. Cookies

EL-Grossisten AS ønsker alltid å gi kundene den beste opplevelsen før, under og etter en handel. Derfor brukes det informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller telefon for å optimalisere brukeropplevelsen på elhandel.no.

Cookies brukes for å tilpasse innholdet på nettsiden basert på hva du har sett på hos oss, samt å legge til rette for funksjonalitet som besøkshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Vi kan også bruke denne informasjonen for å tilpasse annonser fra elhandel.no vist på andre websider.

EL-Grossisten AS benytter cookies for å kunne utføre oppgavene nevnt over. Det er mulig å se på produkter uten cookies, og dersom du ikke ønsker å bruke cookies på elhandel.no, kan du endre innstillingene i din nettleser og skru av bruk av cookies. Enkelte av våre tjenester vil ikke fungere optimalt hvis du har deaktivert cookies i nettleseren.

 
Oversikt over hvilke cookies vi benytter:

Magento
Hjemmesidens innhold er lagret og administreres av Magento . Her brukes cookies for å gjenkjenne deg når du beveger deg rundt på siden og husker om du f.eks. er logget inn. Ingen av disse cookiene inneholder personlig informasjon, men er nødvendige for at hjemmesiden fungerer riktig og for at for eksempel en handlekurv skal å fungere.

Doubleclick
Doubleclick er eiet av Google og brukes til annonsering på Googles annonsenettverk. Informasjonskapslene brukes av Google/Doubleclick til å velge hvilke annonser som er relevant for en bruker, til å forbedre rapportering og unngå å vise annonser som brukeren allerede har sett. 

Google AdWords 

AdWords er Googles annonsesystem. Med Google AdWords kan annonsører nå personer som aktivt søker etter deres produkter eller tjenester i Googles søkemotor. Google AdWordsannonser er også referert til som en sponset lenke. AdWords-annonsen vises som en sponset lenke i høyremargen av søkeresultatet på Google (PC). Annonser som er vurdert som spesielt relevante, kan også vises i en ramme over søkeresultatet.

Tekstannonsene i Google AdWords består av en overskrift med en hyperlink på maksimalt 25 tegn, to linjer med beskrivende tekst på maksimalt 35 tegn hver, samt en linje med adressen til annonsørens internettside. Informasjonskapselen brukes av AdWords til å nå tidligere besøkende på nettstedet basert på deres bruksmønster på nettsiden.

Les mer om hvordan Google AdWords bruker informasjonskapsler i forbindelse med markedsføring her

Eksempler på informasjonskapsler fra Google AdWordserads/ga-audiences

Google Analytics 

EL-Grossisten AS benytter Google Analytics, som er den mest utbredte nettanalysetjenesten på internett. Google (databehandler) benytter denne informasjonen til å evaluere hvordan du bruker nettsiden, sette sammen rapporter om aktivitet til nettsideoperatørene og tilby andre tjenester som er knyttet til nettsideaktivitet og internettbruk. EL-Grossisten AS benytter informasjonen til å sette sammen rapporten og gjøre nettsiden mer effektiv i bruk.  

I henhold til Googles retningslinjer for bruk av Google Analytics samles det ikke inn personlig informasjon om deg som bruker. Dataene som samles inn lagres på Googles servere. Du kan lese mer om hvordan Google samler inn og beskytter data her: Personvernregler – Personvern og vilkår – Google 

Informasjonskapselen fra Google Analytics er innstilt til å slettes automatisk etter 24 måneder hvis du ikke returnerer til nettstedet. Det er mulig å reservere seg mot all registrering i Google Analytics ved å installere et tillegg i nettleseren: Google Analytics Opt-outBrowserAdd-on 

Eksempler på informasjonskapsler fra Google Analytics er tagger som collect og tagger som starter med _ga,_gi og __utm 

Facebook 

Vi samler informasjon på nettsiden som vi bruker til remarketing gjennom Facebook. Dette er for å gi brukerne mer relevanteannonser basert på hva slags innhold man har vist interesse for på nettbutikken elhandel.no. Annonsene vises på Facebook og på Instagram (eid av Facebook).  

Les mer om hvordan Facebook samler inn og håndterer data her  

Eksempler på informasjonskapsler fra Facebook er fr og tr.



Hvordan unngå cookies

Dersom du ikke ønsker å tillate bruk av cookies, kan du når som helst endre dette i nettleserens innstillinger. Vi gjør deg oppmerksom på at ved å ikke tillate bruk av cookies, vil flere funksjoner på våre nettsider ikke fungere.

Nedenfor ser du hvordan du kan slette informasjonskapsler og endre innstillingene i nettleseren din slik at informasjonskapsler ikke lagres.

Google Chrome

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på «Innstillinger».
  • Velg «Logg».
  • Klikk på knappen «Slett nettleserdata».
  • I dialogruten merker du av for de informasjonstypene du vil fjerne, f.eks. «Slett informasjonskapsler og andre moduldata for nettsteder».
  • Bruk menyen øverst for å velge datamengden som du vil slette. Velg «tidenes morgen» for å slette alt.
  • Klikk på knappen «Slett logg».

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på «Innstillinger».
  • På bunnen av siden, klikk på «Vis avanserte innstillinger».
  • Klikk på knappen «Innstillinger for innhold» under «Personvern».
  • Velg ønsket alternativ under «Informasjonskapsler».
  • Klikk på knappen «Ferdig».

 

Internet Explorer 9.x og 10.x

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på verktøy-knappen (ikonet som ser ut som et tannhjul). Hvis du ikke ser menyen, trykker du på Alt-tasten på tastaturet for å vise menyene.
  • Velg «Sikkerhet», deretter «Slett leserlogg» i menyen.
  • Fjern merket for «Bevar data for webområder/nettsteder i Favoritter» og for «Informasjonskapsler (og nettstedsdata)».
  • Klikk på «Slett».

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på verktøy-knappen (ikonet som ser ut som et tannhjul). Hvis du ikke ser menyen, trykker du på Alt-tasten på tastaturet for å vise menyene.
  • Velg «Alternativer for Internett».
  • Velg fanen «Personvern».
  • Klikk på knappen «Avansert».
  • Merk av for «Overstyr automatisk håndtering av informasjonskapsler» og velg den innstillingen som passer.

 

Internet Explorer 8.x

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på «Sikkerhet». Hvis du ikke ser menyen, trykker du på Alt-tasten på tastaturet for å vise menyene.
  • Velg «Slett leserlogg».
  • Fjern merket for «Bevar data for webområder/nettsteder i Favoritter» og for «Informasjonskapsler (og nettstedsdata)».
  • Klikk på «Slett».

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på «Verktøy». Hvis du ikke ser menyen, trykker du på Alt-tasten på tastaturet for å vise menyene.
  • Velg «Alternativer for Internett».
  • Velg fanen «Personvern».
  • Klikk på knappen «Avansert».
  • Merk av for «Overstyr automatisk håndtering av informasjonskapsler» og velg den innstillingen som passer.

 

Mozilla Firefox

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på Firefox-meny.
  • Velg «Innstillinger», deretter «Innstillinger» i menyen.
  • Klikk på «Personvern».
  • Velg «Bruke egne innstillinger for historikk» i nedtrekksmenyen under «Historikk».
  • Klikk på «Vis infokapsler».
  • Trykk på «Slett alle infokapsler».

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på Firefox-meny.
  • Velg «Innstillinger», deretter «Innstillinger» i menyen.
  • Klikk på «Personvern».
  • Velg «Bruke egne innstillinger for historikk» i nedtrekksmenyen under «Historikk». Fjern merket for «Tillat infokapsler».

 

Safari

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på «Safari» i hovedmenyen.
  • Velg «Nullstill Safari».
  • Merk av for «Fjern alle nettsteddata».
  • Klikk på knappen «Nullstill».

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på «Safari» i hovedmenyen.
  • Velg «Valg».
  • Velg «Personvern».
  • Merk av for ønsket valg under «Blokker informasjonskapsler».

 

Opera

For å slette informasjonskapsler:

  • Klikk på «Opera» i hovedmenyen.
  • Velg «Innstillinger», deretter «Slett private data» i menyen.
  • Merk av for «Slett alle infokapsler» eller trykk på knappen «Håndter infokapsler» og slett de du ønsker.

For å hindre at informasjonskapsler lagres i nettleseren:

  • Klikk på «Opera» i hovedmenyen.
  • Velg «Innstillinger», deretter «Innstillinger» i menyen.
  • Velg fanen «Avansert».
  • Velg «Infokapsler» i venstremenyen.
  • Merk av for det som passer og trykk «OK».




4.     Direkte markedsføring: 

Dersom du har gitt oss ditt samtykke til å motta nyhetsbrev på e-post vil vi benytte nødvendig informasjon i forbindelse med denne type markedsføring. For å motta nyhetsbrev må du fylle ut skjema med din epostadresse som ditt samtykke. Databehandler for nyhetsbrev er Mailchimp. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på unsubscribe nederst i et av våre nyhetsbrev, eventuelt ta kontakt med oss så gjør vi dette for deg. GDPR@el-grossisten.no

Dersom du samtykker til epost markedsføring vil denne databehandleren bli involvert:

Databehandler: Mailchimp

Formål: Sende ut nyhetsbrev, informasjon og tilbud til kunder.

Informasjon som hentes inn: Navn, e-post adresse

Lagringstid: *Data slettes umiddelbart om du melder deg av nyhetsbrevet. Du kan når som helst trekke tilbake ditt samtykke ved å klikke på unsubscribe nederst i et av våre nyhetsbrev, eventuelt ta kontakt oss så gjør vi dette for deg. GDPR@el-grossisten.no

 
 
5.     Personopplysninger som deles med andre

Vi deler ikke personopplysninger med andre, med mindre det er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg. Opplysninger som kan deles med andre er eksempelvis kontaktinformasjon til tredjepart dersom det er snakk om direktelevering, eller til fraktselskap for levering av varer. Deling av informasjon som dette er regulert gjennom en databehandleravtale, og EL-Grossisten AS er den behandlingsansvarlige.

6.     Upassende informasjon, innhold for barn. 

Vi gjør vårt beste for å unngå at upassende informasjon blir vist på sidene våre. Ingen av sidene våre er rettet mot barn, og ingen av sidene er støtende for barn. 
 
7.     Hvordan ivaretar vi din sikkerhet online?

Vi benytter kryptert kommunikasjon for all overføring av sensitive data. Dette betyr at hele bestillingsprosessen, fra du legger inn e-postadressen din (enten som ny eller eksisterende kunde), vil være kryptert. 
 
8.     Betalingsløsninger

Dersom du betaler med bank/kredittkort lagrer vi ikke kredittkortopplysninger, denne informasjonen lagres av Klarna, Nets eller Vipps sine løsninger vi er koblet opp mot. Dette for å sikre at dine opplysninger tas godt vare på, og effektiv behandling av belastning, kreditering etc. Kortopplysningene dine blir kun brukt i forbindelse med gjennomføring av en ordre. Ingen ansatte hos EL-Grossisten AS kan se ditt kortnummer eller annen betalingsinformasjon som kan misbrukes. 

Vi lagrer ikke personnummer. Dersom det kreves oppgitt, bruker vi det kun for kryptert sjekk mot kredittinformasjonsleverandør under bestilling for å stadfeste kredittnivå. Dersom du betaler med bank/kredittkort lagrer vi ikke disse data, da disse legges inn direkte til Klarna og NETS eller Vipps sine løsninger vi er koblet opp mot.

Ved valg av faktura som betalingsløsning for privatpersoner, hentes det inn betalings- og kredittopplysninger. Dette gjøres av Klarna og det er Klarna som er behandlingsansvarlig for dine personopplysninger. Les mer om Klarna her.

Dersom du er bedriftskunde, vil selskapet bli kredittvurdert ved plassering av ordre med faktura som betalingsbetingelse. Dette gjøres for å avklare om bedriften er kredittverdig. Opplysningene blir ikke lagret.

9.     Oversikt over alle databehandlere.

Nettbutikk:

Magento Community Edition. Trollweb Solutions AS

Kundeservice:

OTRS er vår kundeservicemodul. Vi benytter også Superoffice, denne modulen gir oss blant annet muligheten til å tilby deg som bruker LiveChat direkte på nettsidene våre.

Transportør:

Vi benytter Postnord som fraktbehandler, Postnord sørger for transport av bestilte varer fra oss til deg som kunde. Logistra håndterer transportinformasjon (EDI, Fraktbrev) på vegne av EL-Grossisten AS.

Betalingsleverandører: EL-Grossisten AS tilbyr følgene betalingsalternativer i nettbutikken elhandel.no: 

- Klarna. Faktura, delbetaling og Visa/Mastercard.

- Nets. Visa, Mastercard, Maestro og Vipps.

Analyse:

Google Analytics

Dette er vårt analyseprogram. Vi bruker dette til å blant annet se hvor våre brukere kommer fra, hvor ofte de besøker siden vår og hvor trafikken inn kommer fra.

Markedsføring:

Sleeknote er verktøyet som behandler våre popups. Vi bruker Sleeknote til å gi deg muligheten til å melde deg på vårt nyhetsbrev, informere deg om nye produkter og tilbud.

Vi bruker Mailchimp for utsendelse av våre nyhetsbrev.

Vi bruker Google Dyamic Remarketing for å vise deg interessante og relevante tilbud på sider utenfor elhandel.no der du ellers ville sett annonser som kanskje ikke ville vært interessante for deg.
 
10.     Endringer i personvernerklæringen

Ved eventuelle endringer i vår personvernerklæring, vil disse legges ut her med oppdatert endringsdato. Vi oppfordrer deg til å holde deg oppdatert, og regelmessig lese vår personvernerklæring. Ved større endringer, vil du bli kontaktet via epost, eller endringer kan også legges ut på våre nettsider, sosiale medier etc.

Ønsker du at EL-Grossisten AS retter eller sletter dine opplysninger, eller du ønsker å få utlevert dine personopplysninger lagret av EL-Grossisten AS så ta kontakt med oss på e-post: GDPR@el-grossisten.no

 
Kontaktinformasjon:

EL-Grossisten AS
Verpetveien 56
1540 Vestby

Org. nummer: 989 017 713 MVA

E-post generelle hendvendelser: Salg@elhandel.no

E-post vedrørende personvern: GDPR@el-grossisten.no


Telefon: 23 89 68 25 (man-fre 08.00-16.00) (+47 23 89 68 25, dersom du ringer fra utlandet)

Dersom du har innsigelser på hvordan vi behandler dine personopplysninger, kan du rette en klage til Datatilsynet.

 

Publisert: 10.07.2018 

Oppdatert den: 17.07.2018 (endringer punkt.2. Oppdatert liste over personopplysninger som behandles og lagres)